Mutfağınızı Taşırken İşinize Yarayacak Tüyolar

Mutfağınızı Taşırken İşinize Yarayacak Tüyolar


Mutfak, aslında evimizde ihtiyaçlarımızın bulunduğu bir depodur. Olabildiğince çok eşya ve yiyecek depolamak için duvarlar dolapla kaplıdır. Yemeklerin hazırlandığı tezgahın altı da depolama alanı olarak kullanılır ve buralar da boydan boya dolap kaplıdır. Sıcak havada çabuk bozulan yiyecekler için buz dolapları ve derin dondurucular yine mutfak tadır. Yiyeceklerin sadece saklanması yetmez bir de bunları pişirecek ocak, fırın ve mikrodalga fırınlara ihtiyaç duyarız bunlar da yine mutfak tadır. Suyu daha kolay ısıtmak için su ısıtıcıları, yiyecekleri pişirmeye daha kolay hazırlamak için mutfak robotları yine mutfakta bulunur. Tabi bir de pişen yiyeceklerin konulacağı tabaklar, yemek için kullanılan kaşık, bıçak, çatal takımları da mutfakta depolanır. Yemek hazır peki nerede yiyeceğiz, evet masa ve sandalyelere de ihtiyacımız var bu mobilyalar da genellikle mutfakta bulunur. Daha sayamadığımız birçok eşya var genel isimleri ile kap kacak olarak anılırlar ve hiç azımsanmayacak sayılara ulaşabilmektedirler.

Hepsi olmasa da mutfakta bulunana birçok eşyayı ve bulunma nedenlerini yukarıda anlattık. Tüm evde bu kadar çok ve farklı eşyanın bulunduğu başka bir yer yoktur. Ayrıca mutfakta bulunana eşyaların geneli “kırılacak ” olarak anıldığı için taşınma sürecinde ekstra özen gösterilmesi gerekli. En kötüsü de sayıları çok olmakla beraber bir de takım kavramına sahiptirler. Nakliyecinin en çok korktuğu kelime “Takım” kelimesidir. Bu kavram birinin bile zarar görmesi durumunda diğerlerinin artık bir kıymetinin kalmadığını anlatır. Takım bozuldu terimi ile açıklanır, bu; eşyalardan birinin kayıp veya kırılması durumudur ve gerçekten kötü bir tecrübedir.

Kötü tecrübeler edinmemek için mutfak eşyalarını paketlerken ve taşıma sürecinde dikkat etmemiz gereken bazı tüyoları paylaşmak istedik.

    1. Mutfak eşyalarını kim paketleyecek


Eşyaların başına gelen olası bir kaza durumunda paketlemeyi kimin yaptığı önem kazanıyor. Burada önemli olan nokta kötü paketleme mi hasara neden oldu yoksa kötü taşımam mı? Seçeneklere göre sorumluluğun sahibi belirlenebiliyor. Burada iki durum söz konusu;

a) Eğer eşyaların içinde bulunduğu koli ve paketleme malzemesi dışında yırtık çökme gibi bir durum mevcut değil ise meydana gelen hasar kötü paketleme sorunudur. Örnek olarak kolide bazı bardaklar kırılmış ise ve kolide yırtık, çökme veya bariz bir ezilme yoksa kırılmanın nedeni kötü paketlemedir. Sorumluluk paketlemeyi yapan kişidedir.

    2. Hangi Eşya Nasıl Paketlenmeli

Mutfaktaki her eşya dikkatli ve iyi paketlenmeli çünkü eşyaların çoğu ya kırılmaya karşı hassas ya da elektronik eşya olduğu için daha dikkatli paketlenmelidir.

a) Kırılmaya Karşı Hassas Eşyalar: Bu eşyalar “kırılacaklar” diye de adlandırılır. Kırılacakların mutlaka iyice sarıldıktan sonra kolilere yerleştirilmelidir. Eşyaların sağlam gitmesi için de kolinin biraz kaliteli olmasına özen gösterin. Boşken bile ayakta durmayan bir kolinin içindekileri korumasını beklemek hayalden öte bir şey değildir.

b) Elektronik Eşyalar: Bu eşyaların maddi değeri biraz daha fazladır bu nedenle paketlemelerine dikkat etmek gerekli. İki kez paketleme bu eşyalar için en ideal paketleme yöntemidir. Taşınmadan önce ? 50 alabileceğiniz bir balonlu naylon rulo ile bu eşyaları birkaç kez sarın ve taşınma günü nakliyecinin de kendi paketleme malzemesi ile bu eşyaları tekrar paketlemesini isteyin. Bu yöntemi buzdolabı, çamaşır makinesi, derin dondurucu, bulaşık makinesi için uygulayın. Böylece gönül rahatlığıyla taşınabilirsiniz.

c) Değerli Cam Eşyalar: Özellikle aileden yadigar veya kristal cam eşyalarınızı paketlerken kolinin yerine tencere içlerini kullanmanızı öneriyoruz. Evdeki tencere içlerine bu eşyaları ambalaj kağıdıyla sardıktan sonra yerleştirin ve tencerenin kapağını yerleştirdikten sonra tencereyi de kağıtla sarın ve kapağı açılmayacak şekilde bantlayın.

Samsun Evden Eve Nakliyat

    3. Buzdolabınıza Özen Gösterin

Taşınmaya bir gün kala buzdolabınızı boşaltın fişini çekin ve içini iyice temizleyin. Kapılarını belli bir süre açık bırakın. Taşınma sabahı tam olarak hazır olmasını sağlayın. Buzdolabını iki kere paketleme yapılmasını öneriyoruz. İlk paketlemeyi siz de yapabilirsiniz bu daha güvenli bir taşınma demek. Alacağınız bir balonlu naylon ile dört beş kez sarın ve nakliyat firmasının da tekrar paketlemesini isteyin.

Buzdolabını dik olarak taşıyın, yan yatırarak taşımayın taşınma sonrası bir saat bekledikten sonra fişini takın. Tekrar bir temizlik yaptıktan sonra kullanabilirsiniz.

     4. Taşınacak Yiyecekler Nasıl Paketlenir


Özellikle cam kavanozlardaki yiyecekleri paketlerken önce bir poşetin içine koyup bağladıktan sonra bu kavanozları koli yerine mutfaktaki plastik kaplar içine yerleştirdikten sonra isterseniz tekrar kolileyebilir veya bu plastik kaplar içinde taşımasını gerçekleştirebilirsiniz. Bu kavanozların kırılması sonucu kamyon içindeki diğer eşyalarınız zarar görmesin.

    5. Tüp ve Benzeri Tehlikeli Eşyaları Taşımayın


Bu eşyaların taşınması yasaktır. Taşınması durumunda olası bir kaza sonucu oluşan zararlar size mal edilebilir. Türk Ticaret Kanunu ilgili maddelerinde bu eşyaların taşınmasının yasak olduğunu bildirmiş ve taşınması durumunda sorumluluğun eşya sahibinde olduğunu belirtmektedir. İşte ilgili madde:


VI - Tehlikeli eşya


MADDE 861- (1) Tehlikeli eşya taşınacaksa gönderen, taşıyıcıya zamanında açık, anlaşılabilir içerikte ve yazılı şekilde, tehlikenin türü ve gerekiyorsa alınması gereken önlemler konusunda bildirimde bulunmakla yükümlüdür.

(2) Taşıyıcı, eşyayı teslim alırken tehlikenin türünü bilmiyorsa veya kendisine herhangi bir bildirimde bulunulmamışsa, gönderene karşı herhangi bir tazmin yükümlülüğü doğmaksızın, tehlikeli malın boşaltılmasını, depolanmasını, geri taşınmasını veya gerektiğinde imhasını ve zararsız duruma getirilmesini ve bu önlemler sebebiyle gerekli giderlerin karşılanmasını, gönderenden isteyebilir.

 
6. Etiketleme


Paketlediğiniz kolilerin içindekileri ve nasıl taşınacağı ile ilgili dikkat çekici etiketler yapıştırın. Böylece nakliyeci hangi kolide ne olduğunu, nasıl taşıyacağını ve kamyonda nasıl istifleyeceğini bilir.

Taşınmaya hazırsanız 0505 282 98 13 nolu Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. 









Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsun Evden Eve Nakliyat Fiyatları

Dünyada Kutlanan Özel Günler: Dünya Eğlenceli Günler Takvimi

Ev Taşıma Sırasında ve Sonrasında İşleri Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler