Ev Taşıma Öncesi Mutfak Dizaynı Önerileri

Ev Taşıma Öncesi Mutfak Dizaynı Önerileri 

Yeni bir eve taşınırken yapılması gereken çok sayıda işlem bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de ev taşıma öncesi mutfak dizaynı işlemleridir. Her ne kadar ev taşıma stresli bir süreç olsa da yeni bir yere taşınmak da o kadar keyifli ve heyecan vericidir. Yeni bir başlangıç demek yeni evin yeniden dizayn edilmesini de gündeme getirmektedir. Oturduğunuz evde yapmaya cesaret edemediğiniz değişiklikleri yeni evinize geçmeden önce yapabilirsiniz. Bir evin en önemli noktalarından bir tanesi de mutfağıdır kuşkusuz. Yazımızda, ev taşıma öncesi mutfak dizaynı önerilerimizi detaylı bir şekilde paylaştık. Eğer siz de hazırsanız mutfak dizaynı önerileri konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Yeni bir sayfa açmaya karar verirken mutfak dizaynı yapmayı düşünüyorsanız taşınma gününe kadar tüm işlemlerin tamamlanmış olmasını tavsiye ediyoruz. Evin en çok ilgi isteyen bölümlerinden biri olan mutfağın öncelikli olarak tamamlanması büyük önem taşımaktadır. İşte ev taşıma sürecinden önce yeni mutfakta yapılması gereken değişiklikler ve öne çıkan detaylar

Mutfak Boyama İşlemlerini Tamamlayın

Yeni taşınacağınız evin mutfağını boyatmayı planlıyorsanız, ev boyama işlemlerini taşıma günü öncesinde tamamlamanızı tavsiye ediyoruz. Renk seçimi yaparken mutfakta en fazla zaman geçiren kişinin fikrini almayı unutmayın ve fazla zaman kaybetmeden karar vererek işe koyulun. Bu işlemi tamamladıktan sonra bir boyacı bulmak ve boya işlemlerine başlamak gerekmektedir. Bu adımı attıktan sonra yeni mutfağı istediğiniz gibi dizayn edebilirsiniz. Mutfak boyama yeni mutfak için önemli bir yatırımdır.

Dip Köşe Temizlik Yapın

Mutfak temizliği en önemli konulardan bir tanesidir. Eğer yeni mutfağı taşınma gününden önce temizlemezseniz mutfak eşyalarının yer aldığı koliler evin diğer odalarına dağılacak ve ev içerisinde gereksiz bir kalabalık oluşacaktır. Bu yüzden taşınma gününden birkaç gün önce mutfakta derin bir temizlik yapın.

Dolap içleri, mutfak tezgahı ve tezgâhın alt bölümündeki çekmece ve dolapları güzelce temizleyin ve daha sonra zemin temizliği yapabilirsiniz. Taşınma günü yeniden temizlik yapılacağını düşünerek yüzeysel bir temizlik yapmayın ve mutlaka dipli köşeli bir temizlik yapın. Eğer bu işlemi yaparsanız taşınma günü artık sadece toz alma ve mutfak tezgahını bir kere temizlemeniz gerekecektir.

Dolap ve Mutfak Aletlerinin Çalıştığından Emin Olun

Yeni bir eve taşınırken mutfak eşyaları ve dolaplarının çalıştığından emi olun! Eğer çalışmayan aspiratör, ankastre fırın ya da dolap kapakları ile çekmecelerde bir sorun var ise bu problemleri mutlaka ev sahibine bildirin. Ev taşıma öncesinde tespitleri yapın ve sorunların nasıl giderileceğini ve tamir ücretlerini kimin ödeyeceğini netleştirin. Ek olarak, mutfaktaki elektrik prizlerinin de kontrolünü yapın.

Eğer daha fazla prize ihtiyacınız olacak ise ev taşıma gününden önce mutfak dizaynı işlerini tamamlayın. Düzgün çalışmayan dolap kapaklarını kontrol edin ve gevşeyen vidaları sıkıştırın. Eğer yuvası bozulan vidalar var ise biraz tutkal ve bir parça tahta tıpa ile geniş vida yuvasını doldurarak vidayı yeniden sıkın. Bu şekilde dolap kapaklarınızı sağlamlaştırabilirsiniz.

Samsun Evden Eve Nakliyat fiyatları
SOS Nakliyat


Dolap Çekmece ve Dolap Organizatörlerini Ayarlayın

Yeni eve taşınırken çıkacağınız evden gelecek eşyaların yeni evdeki dolaplara sığacağından emin olun. Açıkta kalacak çok fazla eşya olması durumunda mutfakta rahat hareket edebilmek çok zorlaştıracaktır. Eğer mutfak dolap ve çekmeceleri yerli değil ise ev taşıma öncesi ek dolaplar yaptırabilirsiniz.

Farklı yöntemler kullanarak mutfak dolaplarından fazla verim almak için dolap içi organizatörleri kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekir ise, fincan ve bıçaklar için duvara monte edilen organizatörler kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak da tezgahın üzerinde olan dolap altlarına yapıştıracağınız ya da vidalayabileceğiniz neodyum mıknatısları ile metal kaplı kavanozlara yer yaratabilirsiniz.

Taşınacak Mutfak Eşyaları ve Fazlalıklara Karar Verin

Ev taşıma sürecine başlamadan önce yapmanız gerekenlerden bir tanesi de mutfak dizaynı düşünerek yeni eve gidecek ve kullanmayı düşünmediğiniz eşyaları belirlemektir. Bu eşyalar mutfakta yer alan ekstra dolaplar, sabit mutfak köşe takımı, eski aspiratör ya da davlumbaz gibi eşyalar olabilir. Oturduğunuz evin mutfağını dikkatli bir şekilde inceleyin ve ihtiyaç duymadığınız eşyaları listeleyin. İhtiyacınız olmayan eşyalar için mutlaka ev sahibinin görüşünü alın ve alacağınız cevaba göre hareket edin.

Ev Taşıma İçin SOS Nakliyat Her Zaman Yanınızda!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. SOS Nakliyat, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. SOS Nakliyat , büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan SOS Nakliyat, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. SOS Nakliyat ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsun Evden Eve Nakliyat Fiyatları

Dünyada Kutlanan Özel Günler: Dünya Eğlenceli Günler Takvimi

Ev Taşıma Sırasında ve Sonrasında İşleri Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler