Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır Ve Paketlenir?
Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır Ve Paketlenir?
Tatile bir yerlere gidenler valiz toplamanın nasıl da zor olduğunu yakından yaşarlar, ancak yeni bir eve taşınırken yapılan eşya paketleme bundan çok çok daha zor oluyor. Hepimiz yeni bir eve taşınmayı pembe bulutçuklar içinde hayal ederiz etmesine de, bu eşya toplama meselesi hepimizin kabusudur. Bu işi bir nebze daha kolaylaştırmak için işte size taşınma ile ilgili altın değerinde öneriler.
1. Taşınmadan birkaç hafta önce kutu ve paketleme malzemesi toplamaya başlayın
Eşyalarınızı paketlemeyi son ana bırakmamak işinizi kolaylaştıracağından birkaç hafta önceden süpermarkete her gittiğinizde temiz kutularından birkaç tane isteyebilirsiniz. Eğer daha da titizleniyorsanız malzeme satan dükkanlardan hiç el değmemiş kutulardan satın alabilirsiniz. Mobilyalarınızı kaplamak içinse eski masa örtüsü, havlu ya da battaniye gibi elinizde hazır olan malzemeleri kullanabilir ya da arkadaşlarınızdan dolaplarını temizlemek isteyen varsa onları bu eski malzemelerden kurtarmaya gönüllü olabilirsiniz. Unutmayın, eşya toplamaya ne kadar erken başlarsanız, son andaki telaşeniz o kadar az olacaktır. İhtiyacınız olabilecek malzemelerden bazıları şunlar:
- Farklı boy ve kalınlıkta kutular
- Boşlukları doldurmak için köpük veya pıtpıt (içi hava dolu baloncuklu paketleme malzemesi)
- Mutfak malzemesi sarmak için samanlı ya da beyaz düz kağıt, diğer sarılacak eşya için eski gazete veya dergiler (gazete kağıdı bardak ve tabaklara leke yapabilir)
- Makas ve koli bandı, bir de kolilere isim vermek için etiket. (Kolinin birkaç yüzüne koli numarası da yazabilirsiniz)
2. Kendinize evde rahat bir paketleme alanı yaratın, paketlemenizi dikkatle yapın
Bu alanda paketlenecek her eşyayı dikkatli bir şekilde kutulara yerleştirin ve kutuların içine yeterli miktarda dolgu malzemesi (köpük, pıtpıt ya da gazete kağıdı gibi) yerleştirin.
Ağır malzemeler kutunun alt kısmında, hafifler üst kısmında olmalıdır. Ayrıca ağır malzemeleri daha küçük kutulara yerleştirmek de hem taşırken hem de açarken faydalı olacak, hem de eşyanın zarar görmesini engelleyecektir.
Mutfak malzemeleri gibi kırılabilecek eşyalara çok özen gösterin, muhakkak koruyucu malzemeler ile de sararak kırılmalarını engelleyin.
Kutularınızı doldururken yeni evinizde hangi odaya gideceklerini muhakkak üstlerine not edin. Örneğin kutunuzun üstünde ‘12: Yatak odası, battaniyeler’ gibi bir not yazmak yeni evinizde bu eşyalara kolayca ulaşmanızı sağlar.
3. En çok ihtiyacınız olan eşyaları farklı bir kutuya ayırmayı unutmayın
Diş fırçası ve macunu, sabun ve şampuan, yüz ve banyo havlusu, kağıt havlu, birkaç tabak çatal, bardak (ve belki çay düşkünleri için çaydanlık ve çay), birkaç atıştırmalık, makas, uyumak için bir nevresim takımı gibi malzemeleri ayrı bir kutuda ‘ilk açılacak kutu’ diye ayırırsanız yeni evinize ilk girdiğinizde yaşayacağınız telaş azalır. Ayrıca ev sakinleriniz için bir iki gün yetecek giysi, ya da evinizin minik bireylerinin biberon, mama gibi ihtiyaçlarını valizlere yerleştirirseniz yeni evinizde rahat edersiniz.
4. Kendinize bir ‘taşınma dosyası’ hazırlayın.
Bu dosyanın içinde taşıma şirketi ile yaptığınız anlaşmanın yanı sıra biraz nakit para, kimlik gibi önemli resmi belgeleriniz, ulaşmanız gerekebilecek kişilerin telefon bilgileri ve tüm paketlerinizi açmadan size gerekebilecek her türlü resmi evrağı da koyun. Bu dosyayı da diğer eşyalara karışmaması için yanınıza alacağınız valizlerden birisine koyun.
5. Taşınırken aynı zamanda ‘arının’
Taşınmanızı kullanmadığınız eşyalardan arınma fırsatı olarak görün ve uzun zamandır kullanmadığınız ve gereksiz görünen her türlü eşyayı ihtiyacı olan birilerine verin ya da kullanılamaz durumda ise elden çıkartın. Çekmecelerden çıkan minik eşyaları mutfak saklama kabı tipi kutular içinde taşıyın. Mutfak demişken bulaşık makinenizin boş olduğunu kontrol edin.
6. Kutularınızı bantlayıp etiketledikçe bir kenara dizin
Eşyalarınızı paketledikçe, aynı odaya gidecek kutuları bir arada koymaya da gayret ederek gruplayın. Kablo, tamir aleti gibi eşyaları aynı kutularda gruplamaya çalışın. Eğer yapabilirseniz her farklı odanız için farklı renk bir marker kalem de kullanabilirsiniz, bu görsel olarak kutuları gruplamayı kolaylaştıracaktır. Demonte ettiğiniz aletlerinizin birleştirme parçalarını üzerlerine bantlayın (örneğin masanın çivileri) . Bunu yapamazsanız da çivileri küçük bir torbaya koyup torbanın içine hangi eşyanın parçası olduğunu yazan bir kağıt atın. Böylece kendinizi yüzlerce çivinin arasında boğulmaktan kurtarır, istediğiniz eşyayı kolayca yeniden bir araya getirirsiniz.
7. Tüm eşyalarınızın yeni eve gittiğine emin olun
Taşınma gününün sonunda, tüm odaları teker teker gezip kalan eşyaları tek odaya toplayın. Tüm kutular aşağı indiğinde de arkanızda değerli eşyalar ve bir çöp dağı bırakmadığınıza emin olarak eski evinize hoşçakal diyerek yeni evinizde güle güle oturmaya gidin!
Profesyonel ev taşıma hizmeti ile eşyalarınızı güvenle yeni adresinize taşıyoruz. Şehir içi ve şehirlerarası nakliyat hizmetlerimizden faydalanın. Hemen teklif alın!
Yorumlar
Yorum Gönder