Ev Taşıma Sırasında ve Sonrasında İşleri Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler

Yeni bir yaşam alanına taşınmak için bir çok şeyden fedakarlık yapmak gerekebilmektedir. Aynı zamanda oldukça yoğun bir süreç olan evden eve nakliyat sırasında birden fazla yapılacak iş olabilmektedir. Taşınma işleri ile uğraşmadan öncesinde bir plan yapmak her zaman yardımcı olacaktır. Taşınma planının yanı sıra bu süreçte sizlere faydalı olabilecek bir takım pratik bilgiler bulunmaktadır. Bu yazımızda SOS Nakliyat olarak ev taşıma sırasında işleri kolaylaştıracak pratik bilgileri açıklıyoruz.

Ev Taşıma Öncesinde Resmi İşlemleri Unutmayın

Yeni bir eve taşınırken yapmanız gereken bir kaç resmi işlem bulunmaktadır. Tüm faturaları kendi üstünüze alarak başlayabilirsiniz. Eğer su, elektrik ve doğal gaz aboneliğiniz var ise tek yapmanız gereken kuruluşlara giderek yeni evinizin kira sözleşmesini ya da tapusunu götürmektir. Geri kalan tüm işlemleri resmi kuruluş sizin için halledecektir. Bunun dışında internet aboneliğiniz var ise , abonesi olduğunuz hizmet sağlayıcısının müşteri hizmetlerini arayarak ev taşıma işlemi yapacağınız ve internetinizin de yeni adresinize taşınması için işlem başlatabilirsiniz. Böylece evinizde rahatlıkla yaşamak için ev taşıma öncesindeki resmi işlemleriniz tamamlanmış olacaksınız.

SOS Nakliyat Ev Taşımanın Yükünü Azaltır

Yeni bir eve taşınmaya karar verdiğiniz anda yapmanız gereken ilk şey Samsun Evden Eve Nakliyat firması olan SOS Nakliyat ile tüm evden eve nakliyat sürecini belirlemek ve SOS Nakliyat’ın sizin için süreci kolaylaştırmasını izlemek olacaktır. Uygulamayı ya da web sitesini kullanarak tek yapmanız gereken ne kadar eşyanız olduğunu ve nereden nereye taşınacağınızı belirtmek olacaktır. Daha sonrasında ev taşıma tarihinizi girerek tüm işlemi tamamlamış olacaksınız. Bundan sonrasında ise tek yapmanız gereken eşyalarınızı düzenlemek ve taşınmaya hazır olmaktadır.

Kolilerinizi Numaralandırabilirsiniz

Evden eve nakliyat sırasında insanların çoğu eşyalarının kaybolmasından veya yeni eve taşındıktan sonra eşyalarını bulamamaktan şikayetçidir. Bunun için yapılabilecek en iyi çözüm kolilere 1’den başlayarak numara vermektedir. Aynı zamanda bir kağıda da kolilerin numaralarının karşılarına içindeki eşyaların türünü de yazabilirsiniz. Böylece hem toplamda kaç koliniz olduğunu , hangi kolilerin içerisinde neler olduğunu bir liste halinde saklayabilirsiniz.

Ev Taşıma Sırasında ve Sonrasında İşleri Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler


Yeni Eve Yerleşene Kadar İdare Etmek

Evden eve nakliyat işlemleri bittikten sonra yeni eviniz ile baş başa kalacaksınız. İşte bu noktada yeni eve tam anlamıyla yerleşene kadar biraz zaman geçecektir. Bu sırada yaşamınızı devam ettirebilmeniz için belirli eşyaları kullanmanız ve yemek yemeniz gerekecek. İşte bu noktada yardımınıza kolay hazırlanabilir gıdalar yetişecektir. Bunun için ev taşıma sırasında yanınıza alacağınız bir çanta hazırlayabilirsiniz. Çantanıza aşağıdaki eşyaları koymayı sakın unutmayın ;

  • Tuvalet kağıdı
  • Bardaklar
  • Atıştırmalıklar
  • Kolay tüketilebilir gıdalar
  • El feneri

gibi eşyalar yeni evinize yerleşene kadar sizleri idare edecek eşyalardır. Daha sonrasında yerleşme işlemlerine başlayarak yeni evinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Taşınma Planlaması Oluşturun

Taşınma işlemlerini planlı ve programlı bir şekilde gerçekleştirmek stresinizi oldukça azaltacaktır. Tüm aşamaları bir kağıt üzerinde temel olarak sıralamak ve neyin ne zaman yapılacağını bilmek ev taşıma sırasında oldukça önemlidir. Taşınma planlamasına ek olarak anlaşacağınız nakliyat firması ile net bir plan yapmanız gereklidir. Firmanın yapılan bu plana sıkı bir şekilde uyması tüm işlemlerin hızlı ve sorunsuz bir şekilde çözülmesine yardımcı olacaktır.

Temizliğe Ayıracağınız Vakti Hesaplayın

Taşınma işlemleri sırasında karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi de temizlik aşamasında ortaya çıkmaktadır. Temizlik için ayıracağınız zamanı doğru hesaplamadığınızda yeni evinize yerleşme süreciniz daha da uzayabilir. Böyle bir durumda tüm programınız aksayabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için taşınma planının ardından temizlik için ayıracağınız vakti de hesaplamalısınız.

Bu yazımızda sizlere ev taşıma sırasında işlerinizi kolaylaştırabilecek pratik bilgileri vermeye çalıştık. Aklınızdaki sorular için bizler ulaşarak uzman ev taşıma ekibimizden bilgi alabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Samsun Evden Eve Nakliyat Fiyatları

Dünyada Kutlanan Özel Günler: Dünya Eğlenceli Günler Takvimi